Shortfingers

Partyrock-band frå Nærbø. Oppstart 2008.

Shortfingers i 2019.
F.v: Ivar Gausland, Freddy Eriksen, Krister Underhaug, Kenneth Underhaug og Svein Kåre Håland.

Kenneth Underhaug, vokal
Krister Underhaug, gitar
Svein Kåre Håland, gitar
Ivar Gausland, bass
Freddy Eriksen, trommer

Opptakten til det hele var et gitarkurs, forteller de selv:

Historien til Shortfingers begynte tilbake i 2008, da 4 karer, som hadde passert 30 år, ville lære seg å spille gitar. Dette var Freddy Eriksen, Ivar Gausland, Svein Kåre Håland og Krister Underhaug. Kassegitarer ble kjøpt, og Jon Martin Haarr ble leid inn som gitarlærer.

Stian Ødegård, Simon Berntsen og Geir Morten Oftedal var også innom bandet i den tidlige fasen. Kenneth Underhaug med fra 2010 som fast medlem.Meir om gitarkurset og bandnavnet:
Læreprosessen var i gang, og det første grepet som satt var en D. Nå hører det med til historien at det var jærske arbeidshender, og ikke lange tynne gitarfingrer, som skulle lære alle disse grepene. Så når tiden var kommet for at andre grep skulle læres, så dukket navnet Shortfingers opp for første gang, som ren humor på rekkeviddeangsten til disse nybegynnerne.

Steinsland Rockfest i august 2019. Dette er en liten, flott og lokal rockefest, som bandet er medarrangører på.

Alle bandmedlemmene i Shortfingers er fra Nærbø, men de har hatt et litt omflakkende liv med tilhold/øvingslokale flere steder på Jæren. Først var det hjemme hos Stian Ødegård som spilte trommer en periode, så fikk de låne Faunsalen ved Underhaugs Fabrikk. Geir Morten Oftedal som spilte bass i den perioden og jobbet hos TKS Mekaniske ,ordnet det. Så bar det til et øvingslokale på Bore. Dette lokalet blei seinere overtatt av Skambankt, som bygget studio der. Så kom en periode med øvingslokale hos Rogaland Maskinering på Orre før det bar tilbake til Nærbøtraktene.Fra høsten 2015 er det trommeslageren, Freddy Eriksen som har tatt ansvaret for øvingslokaler. Først på Høyland og fra våren 2019 på Nærbø.

På fødselsdagen 2018 kom han i avisa.


Shortfingers med konsert på Ambolten på Kvernaland.

(publ. des 2019)

(takk til Kenneth Underhaug for info og bilder)