Ingunn Sørbø, vokalist

Ingunn i «Ferske fjes i fjernsyn» i oktober 1976. Programleder Knut Aunbu

Ingunn Sørbø (1958-1989), vokalist fra Stavanger. Hun var aktiv på 1970 og -80 tallet og var bl.a. fast med i Jærrock og Anna Malena. Hun deltok i fjernsynsserien «Ferske fjes» i NRK i oktober 1976 og sang på konserter sammen med bl.a. Staccato, Wasaband, Flying Jensen Brothers og Bernad Jenkins. Hun var også med i bandet No Name på 80-tallet. Hun døde altfor tidlig bare 31 år gammel.


****

Ingunn var fra Storhaug og begynte å synge som 15-åring i 1973. De første erfaringene på scene hadde hun sammen med bandet Ymse fra Jørpeland. Hun var ikke fast medlem i Ymse, men av og til var hun med på dansetilstelninger bl.a. i Årdal og på «Heiå», og hadde da en liten avdeling der hun bl.a. framførte en del sanger kjent fra Melodi Grand Prix, og hun likte også å synge melodier fra musikalen Jesus Christ Superstar.

I 1974 begynte hun å synge med Jærrock på Nærbø. Sammen med gruppa blei det våren 1976 laget en demoinnspilling som blei sendt til NRK, noe som førte til at Ingunn blei tatt ut til å delta i fjernsyns-programserien «Ferske fjes i fjernsyn».

Stavanger Aftenblad 4. september 1976
Ingunn sang i «Ferske fjes på fjernsyn» som blei sendt i NRK den 27. oktober 1976. Hun framførte de kjente melodiene «Help me» og «No regrets».

Ingunn øver med Jærrock. Gitarist Kjell Gudmestad.

I 1979 starter Stavangers første jenteband opp – Anna Malena.
Ingunn blir med som den ene av to vokalister i bandet fram til 1981.

Anna Malena. fv. Signe Astad, Ingunn Sørbø, Helene Bjortveit, Fie Kvassheim og Bente Olsen. (foto:RA)

Etter deltakelsen i «Ferske fjes i fjernsyn» var Ingunn gjestevokalist hos fleire lokal band.

Midt på 1980-tallet kom Ingunn med i bandet «No Name». Det var Ingunn på vokal, Synnøve Seibt – keyboard, Ståle Selvik – gitar, Johnny Kristensen – bass og Lasse Westbye Christiansen – trommer. De hadde øvingslokale på Hana.

No Name i 1985
Lasse, Synnøve, Johnny, Ingunn og Ståle.

«No Name» var i studio i Sandnes – hos Terje Refsnes – og det skal finnes en kassett.

******************************************

Ingunn Sørbø døde så altfor tidlig i en tragisk trafikkulykke 13. januar 1989. Men sang-genene hennes lever videre hos datteren June som bare var 10 år gammel da moren døde. June har nok også fått musikk-gener etter faren, Rolf «Buddy» Oanes, kjent som trommeslager bl.a. i Nurk Twins og Smalhans.

June Curling: – Jeg har drevet med musikk siden ungdomstiden, da var jeg med i et jenteband kalt Jeal. Vi vant bla Stavanger Revyteaters kulturpris på hele 10 000,- i sin tid. Avisoppslag og radiointervjuer følget, som vi syntes var stas! De siste årene har jeg drevet med soul, jazz og funk, og er for tiden vokalist i bandet Funkyfized –

June Curling – Ingunns datter – på scenen sammen med bandet Funkyfized på Påfyll i 2019.

(publ. aug. 2020)
(takk til June Curling, Lasse W Christiansen, Kjell Olav Høyvik, Signe Astad)