Moonlight / New Moonlight

Danseband med oppstart 1961.

Besetningen i The Moonlight fra 1964.
Bak: Harald Sandberg, trommer og Laurits Engelsvoll, trekkspill.
Framme: Per Lorenz Borsheim, gitar – Alf Tore Egeland, bass og Helge Salte, gitar.Den aller første besetningen av The Moonlight bestod av skolekammeratene fra Kleppe, Rune Skretting, Magnor Ånestad, Per Lorenz Borsheim, Brynjulf Hatteland og Ole Rolf Ree.Laurits Engelsvoll var 17 år da han blei med i bandet i 1963, og de begynte å øve i et gammelt kyllinghus på gården hjemme på Engelsvoll. Det skjedde fleire utskiftninger og det endte etterhvert opp i besteningen som på bildet øverst fra 1964.

1964. Moonlight sammen med Jorun Høyland og på dans på «lokale».

1964 – navneskifte til Les Beat Five. (se egen omtale)
På et tidspunkt i 1964 velger bandet å skifte navn til Les Best Five. De er i starten samme besetningen som Moonlight, men det gjøres etterhvert en del utskiftninger av ulike grunner. Noen må i det militære og noen stifter familie, og på et tidspunkt i 1966 tar det slutt.

1967 – Moonlight – ny start.
Laurits Engelsvoll får med seg Alf (Alli) Gjesdal og starter opp igjen som duo med navnet Moonlight. Alli har erfaring som gitarspillende vokalist bl.a. fra bandet Cresendo. Han blir med fram til 1974 da Erling Engelsvoll, bror til Laurits, overtar som gitarist. Brynjulf Hatteland er også med en del i denne perioden fram til 1978, når Moonlight opptrer som trio.

Moonlight ca. 1968.
Laurits og Alli i aksjon i bryllup på Brusand Herredshus.

1978 – New Moonlight

I 1978 finner Laurits sammen med Harald Sandberg (på trommer) igjen. De får med seg Per Sverre Skjæveland på gitar og velger å kalle seg New Moonlight. Denne trioen blei fort veldig populær og fikk masse spilleoppdrag på dansetilstelninger i hele Sør-Rogaland.

New Moonlight spiller til dans i Turnhallen på Sandnes. Her hadde de faste oppdrag i nesten ti år.

I denne perioden gikk New Moonlight i studio hos Ola Selvær og spilte inn kassetten «Moonlight Dancing». Kassetten blei nok solgt på noen bensinstasjoner, men først og fremst var det noe de hadde med seg og solgte fra scenen når de var på spilleoppdrag. Og omsetningen var stor, på enkelte dansekvelder kunne det bli solgt flere hundre kassetter.

Musikk-kassetten «Remember» og avisbilde fra Mimrekonsert i 2001.New Moonlight 1983 – 1990

New Moonlight

I 1983 var det tid for Odd Kåre Bjerga (Dåda) å overta som gitarist og sanger etter Skjæveland. Bandlederen Laurits forteller at Dåda er en av de tre beste sangere han kjenner til. Oppturen med stor publikumsbegeistring og mange spilleoppdrag fortsetter for New Moonlight. Og de går igjen i studio og bl.a. spiller inn sangen «Feriedrømmen» som blir en etterspurt slager.

«Feriedrømmen» blei gitt ut både på singelplate og på kassett i 1986.
New Moonlight er etterspurt orkester, og er også flere ganger sammen med Johnny Band på nonstop-danseshpw.

«.. er for tida det mest populære danseorkesteret i Rogaland.»
Laurits, Dåda og Harald.


New Moonlight 1990 – 1998

I 1990 overtar Rolf S. Larsen for Dåda, og orkesteret går i studio og lager CD’en «Dans med meg Maria» i 1993.
I 1998 er det igjen tid for skifte når Harald og Rolf slutter. Laurits får med seg Egil Jacobsen på gitar og sang. Richard Ditlefsen (på saksofon) blir også med i en kortere periode. Laurits og Egil holder det gående fram til ca 2016.

Richard, Laurits og Egil.

I de senere årene har Laurits funnet sammen med Dåda igjen. Nå er New Moonlight duo med Laurits og Odd Kåre.

Laurits Engelsvoll framfor mimreveggen i øvingsrommet/hjemmekontoret.
Takk til Laurits for info og bilder. (mai 2021)