Flamingo

Flamingo ca 1957-1960: Ingvar Borsheim, Kåre Ertjern Håland, Gaute Hegrestad og Torleif Byberg

Torleif Byberg startet orkesteret Flamingo i 1952 sammen med Johannes Vold på trekkspill og John Hesby på trommer. Orkesteret eksisterte fram til ca 1964 med skiftende besetning. Etter det startet Torleif sammen med Ingvar Borsheim på gitar og Peder Tjølsen på trommer, Bybergs Trio.

Noen andre som var med i Flamingo var Torstein Oftedal på saksofon, Ingve Forus og Sjur Svaboe på trommer, Lars Kåre Dale på bass, Kåre Voll på gitar og Bergjiot Egeland på gitar og sang.

I perioden 1957-1960 var Nærbø-karane Kåre Ertjern Håland på trommer og Gaute Hegrestad med på trompet.  Gaute forteller:

Orkesteret var svært populært , og var ofte ute på 3 opprag i veka. Faste speleplasser var: Planen i Idrettsloen Nærbø, Idrettshuset på Varhaug, Vigrestad og Riskjell, Ungdomshuset på Ganddal og ”Dåsen” (Dysjaland, Sola) Spelehonorar den gongen var kr 50,-

Stjernene okka då var bl.a. Louis Armstrong,Frank Sinatra,Glenn Miller, Doris Day, Elvis begynte å koma på banen, Nora Broksted, Inger Jacobsen osv.  Repertoar bl.a. Blue Moon,  All of Me,  Blueberry Hill, Over the Rainbow, Que sera sera, Rock around the Clock,  Tango for to,  Kiss of Fire,  Dansen på Måkeskjær osv. I den tid spelte me alltid to melodier etter kvarandre i same sjanger – to tangoer, to valser osv, og alltid med mykje klapping i mellom.

Ingvar Borsheim, gitar, Peder Tjølsen, trommer og Torleif Byberg på trekkspill. I 1964 valgte disse tre å bytte navn på orkesteret til Bygergs Trio.

(kilder: Fuglestad: Det swinger i Sandnes, Gaute Hegrestad)

(publ. okt. 2019)