Crazy

Crazy øver i kjelleren hjemme hos bassisten Geir Arne Moi på Varhaug (1971). (Legg merke til det hjemmelagde mikrofonstativet midt på bildet)

CRAZY (1970 -1974)

Band frå Varhaug som hadde konserter på skole, ungdomsklubber og idrettshus på Varhaug og Vigrestad.   Repertoar: Slade, Rolling Stones og annen dansbar popmusikk.

Opprinnelig besetning (fra 70/71):
Roald Ueland, sologitar og sang
Leif Erik Nord-Varhaug, trommer
Tor Petter Undheim, gitar og sang
Geir Arne Moi, bass

Høsten 1972 overtok Geir Hamre fra Bryne på bass, og Kai Stene fra Brusand på trommer.

Crazy spiller konsert i klasserom på Vigrestad ungdomskule (1974).

Roald Ueland forteller:
«Det hele starter i kjelleren hos Geir Arne Moi som den gang bodde like nedenfor Ole G. på Varhaug. Her møttes jeg (Roald) og Geir Arne nesten daglig og la planene for en stor musikalsk fremtid. Men oss to var ikke nok. Etter et år sånn cirka (1971) fikk vi med oss Tor Petter på rytmegitar og Leif Erik på trommer. Det hele fungerte riktig bra og vi så lyst på fremtiden.

Men så kom den første overraskelsen; foreldrene til Geir Arne syntes etter hvert at det ble vel mye bråk der nede i kjelleren og vi måtte dermed akseptere at vi plutselig var uten øvingslokale. Men ikke nok med det, Geir Arne måtte også konsentrere seg mer om skolegangen, og derved var også han historie.

Geir Arne ble etter hvert erstattet av Geir Hamre fra Bryne. Samtidig ble også Leif Erik erstattet med Kai Stene på trommer. Men så var det øvingslokale da…

           

På dette tidspunktet, høsten 1972, var vi alle elever på Vigrestad Ungdomsskole (bortsett fra Geir Hamre, Bryne). Jeg hadde allerede fått en god tone med vår musikklærer Anne Sofie Hårr. Med hennes anbefalinger fikk vi aksept for å bruke skolen som fast øvingssted. Vi kunne til og med øve akkurat når vi selv ville så lenge ikke gymsalen var opptatt. Dette fungerte meget bra og dette ble Crazy’s faste tilholdssted til bandet ble oppløst sommeren 1974.

I løpet av de tre årene vi gikk på ungdomsskolen på Vigrestad ble det en rekke opptredner både på skolen, Ungdomsklubber og på Idrettshuset på Varhaug. Men utenfor kommunegrensen bar det aldri. Vi hadde planene klare, men slik gikk det ikke.

Den siste konserten ble avholdt på Ungdomsklubben på Vigrestad under skoleavslutningen i 1974. »

(info og bilder Roald Ueland)