Zombie Porkchop

1993 – 1997

Besetning:
Sven Ole Engelsvold, vokal
Terje Vinterstø, gitar og vokal
Per Magne Knutsen, slagverk, perkusjon
Nils Tore Foss, grammofon og vokal
Stian Osmundsen, bass

Zombie Porkchop startet i 1993. De spilte «en tøff blanding av rap, indie, pop og god tradisjonell rock». Høsten 1994 laget de en demo-innspilling og på bakgrunn av den fikk de platekontrakt.


I februar 1995 fekk Zombie Porkchop platekontrakt med plateselskapet Hello Records i Sandnes.Etter tre uker i studio i mars -95 er det i juni plateslipp for Klepp-bandet. CD’en Pig Party kommer ut på plateselskapet Hello Records i Sandnes. Produsent var Ove Morten «Mobby» Grødeland (Ingenting).

«En mannevond, stygg grønn gris stirrer mot alle potensielle kjøpere fra omslaget», skriver Aftenbladet. – Grisen er varemerket vårt, logoen vår – , sier bandet.


I august -95 blir gruppa portretert i Aftenbladet før deltakelse i Sandnesfestivalen i Sandvedparken.


Høsten 1996 uttaler Sven Ole Engelsvold at Zombie Porkchop ønsker seg ny platekontrakt, med et større plateselskap. De opplevde å bli godt mottatt i det lokale platemarkedet med den første plata året får, men de sier de har vært missfornøyde med oppfølgingen fra det lokal plateselskapet.


Bandet hadde kontakt med Mega Records og jobbet med planer om plateinnspilling. De håpet at 1997 skulle bli året for det store «gjennombruddet». Men det blei av ulike grunner ikke noe utgivelse.


Sommeren 1997 var det slutt for Zombie Porkchop. Sven Ole forteller: Bandet ble lagt ned da jeg flyttet til Oslo for å studere. Trommis Per Magne begynte på Oxford University med innvikla field studies i Afrika, Nils ble lys og lydmann for store rogalandsartister, Stian fikk «vanlig» jobb og Terje fortsatt med musikken og ble med å danne Kaizers Orchestra.

(publ. nov 2019)