Honeymoons / Lambeth Walkers / Needs Must

Honymoons
Bryneorkester med oppstart i 1965 med denne original-besetning:
Kristoffer Foldøy, vokalist
Egil Vaage, sologitar
Harald Næss, gitar
Svein Frøystein, bass
Njål Helle, trommer

Egil var Brynegutt fra Vardheia mens alle de andre var kommet til Bryne for å gå gymnas/realskule. Njål og Harald var fra Nedstrand, Kristoffer var fra Finnøy og Svein fra Husnes.

Honeymoons våren 1966. Bak: Kristoffer Foldøy
F.v. Harald Næss, Svein Frøystein, Njål Helle og Egil Vaaage

Våren 1966 sluttet vokalisten Kristoffer Foldøy for å begynne i Stavangerbandet Wild Things. De andre fortsatte som kvartett, og skiftet navn til Lambeth Walkers.

Lambeth Walkers var bl.a. med på fleire konserter på Bryne Kino. Og i mai 1967 var de et av flere orkester som spilte på Pop-show i regi av nystarta musikk-klubb på Bryne. Jærbladet sin utskremte med signaturen «West» hadde bl.a. dette referatet fra konserten i Bryne Kino:

**********************************

Lambeth Walkers hadde også spillejobb på Haugalandet.

Høsten 1967 blei det skifte i besetningen. Egil Vaage og Njål Helle fortsatte og de fikk nå med seg Kåre Friestad fra Nærbø på bass, og utflytta jærbu Magne Rimestad kom tilbake fra Oslo og spilte munnspill og gitar. Magne hadde bl.a. spillt litt sammen med Public Enemi i Oslo.

Orkesternavnet blei nå endra til Needs Must, og de spilte sammen til sommeren 1968.

Njål Helle hadde en liten pause fra musikkarieren på 70-tallet men kom sterkt tilbake med en lang solokariere både her til lands og i utlandet. Nå bor han i Nashville i USA og er fremdeles aktiv artist. I 1979 forteller han til Musikmagasinet Nye Takter om tiden han var på Bryne:(takk til Kristoffer Foldøy, Egil Vaage og Njål Helle (aka Rudi London))