Jærlyd – Martin Våland

Jærlyd vil være regionens mest fleksible og kundevennlige leverandør av lyd, lys, artister og underholdningJærlyd er et enkelpersonsforetak (fra 2000) på Nærbø. Martin Våland er daglig leder og fulltidsansatt siden mai 2008. Han driver med utleie og drifting av lyd- og lysanlegg, artistformidling og lydstudio. Martin er også dyktig musiker og spiller i forskjellige band saman med kona Grete Våland, som Dei Tri, Vestavind og 7 Street Band.

Jærlyd studio holder til i Støyperiveien  på Nærbø.

På Jærlyd sine nettsider, jaerlyd.no, finner vi følgende omtale av lydstudio-konseptet:
rlyd fungerer både som ett ”dropp inn studio” og som studio for større og mer langvarige prosjekter. Med “dropp inn” menes det at musikere (både amatør og proff) kan stikke innom for på en effektiv måte få spillt inn sine åndsverk på cd. Det kan for eksempel være for å teste ut en ide, gave til mor på morsdagen (jf. Elvis Presley), øving, utdrikkingslag osv.
Karaoke er veldig populært, og det kan jo være at det er noen som mener at de gjør det så bra at resten av familien bør få høre. (Julegaver).
Min erfaring er at mange lokale band har ønsker om å spille inn presentasjons-cd som de kan bruke i forhold til sine oppdragsgivere.

Miss B & The BlueCats har gjordt innspilling hos Jærlyd.

Martin Våland starta med lydstudio hjemme på Vigrestad i 1996. Først i kjelleren der han bodde, så var studioet i en ombygd garasje utenfor, og frå 2003 i en eldre fabrikkbygning (tidligere blåsefabrikk).

Våren 2003 gjør Silo & Saft innspilling hos Jærlyd, av det som skal bli plata «Langs 44».